Steven Bogaerts & Willy Bogaerts

Schrijversduo Bogaerts: spannende thrillers, heerlijke romans & young adult geweld!

De auteurs

Vader Willy en zoon Steven Bogaerts

(Foto: Koen Broos)

Onder de auteursnaam Bogaerts schreven vader Willy en zoon Steven reeds 9 thrillers met Commissaris Bottu. Willy maakte een uitstap met een historische thriller, terwijl Steven in 2017 verraste met het spannende “Het Shakespeare Contingent“, samen met Sam Laevers. Dan was het dan weer de beurt aan “Stille Mannen” en de prequel “13 Geboden”. Dit boek was tevens de start van hun nieuwe reeks thrillers met Commissaris Jakob Doro in de hoofdrol, waar ook “Sugar Daddy” onder valt als boek uit 2019. Zo blijven de 2 Bogaerts’en verrassen, en ook dit jaar gaat daar geen uitzondering op zijn.

Het telkens vertrekken van een gekend kader en van een waar gebeurd feit vormt trouwens een vast gegeven in hun boeken waarin de personages steevast geconfronteerd worden met de verpletterende invloed van het verleden op de mens. Zij gebruiken een echte stad zoals Leuven als vaste setting, maar maken regelmatig zijsprongetjes naar andere locaties, waaronder Oostende, Aalst of zelfs Londen.

Bogaerts houdt van het ‘levend schrijven’. Daarmee wordt een doorgedreven interactie bedoeld tussen auteur, levensechte personages en bestaande locaties.

“Sinds 2005 leven we in een droom. Wie had ooit kunnen denken dat 2 kleine Leuvense garnalen thrillers zouden kunnen schrijven die meer en meer gesmaakt worden? Je staat op een zeker moment in de bovenste helft van de top 100 van best verkochte boeken in Vlaanderen alle genres door elkaar… Dan kan je alleen maar tegen elkaar zeggen: ‘goed gedaan!’.”

Willy Bogaerts

Bogaerts Senior: Willy.

Willy studeerde af als Handels- en bedrijfs-economisch ingenieur aan de KU Leuven en liep voordien school aan het Leuvense Sint-Pieterscollege. Naast docent in het hoger onderwijs was hij kaderlid in de afdeling Communicatie van een Belgische grootbank. Op dit ogenblik is hij zelfstandig ondernemer. Zijn hobby’s zijn literatuur, auto’s, architectuur en wandelen. Reeds in zijn studententijd schreef hij cursiefjes, maar ook kortverhalen voor dag- en weekbladen…

Samen met zijn zoon Steven vormt hij het schrijversduo Bogaerts dat al meer dan dertien boeken op zijn actief heeft staan. Met de spraakmakende misdaadroman ‘Mijn koninklijke minnaar‘ rond het klimongeval van koning Albert 1 in Marche-les-Dames bewees hij dat hij ook solo z’n mannetje weet te staan. Dat boek bracht trouwens een aantal schokkende onthullingen. Fictie of toch niet? Een rode draad in het werk van Willy.

 Contacteer de auteurs 

Steven Bogaerts

Bogaerts Junior: Steven.
(Foto: Mario Severi)

Steven studeerde aan de KU Leuven af als bioloog. Ondanks of misschien juist door die wetenschappelijke opleiding, maakte hij van zijn hobby’s uiteindelijk zijn beroep. Zo werkt hij in de communicatie-branche bij een grootbank, waar the cutting edge van het Internet zijn digitaal speelterrein is. Want zeg nu zelf, wat is er mooier als dagelijkse bezigheid voor een schrijver die graag websites knutselt in zijn vrije tijd?

Deze twee hobby’s gaven rechtstreeks aanleiding tot Stevens geliefde project: BoekBoek, een (oorspronkelijk e-)uitgeverij van auteurs voor auteurs. Als hij niet met schrijven of uitgeven bezig is, vind je ‘m wel dromerig slenterend terug in Leuven of op citytrip in Londen of een andere grootstad. Londen is dan ook nooit ver weg in ‘Het Shakespeare Contingent‘ als Young Adult spannend boek. Verder is Steven grote fan van Science Fiction, speelt keyboard, fietst graag of verkent als voorzitter van de Belgische dronevereniging het Belgische luchtruim. (Lees meer over Steven op Wikipedia)

 Contacteer de auteurs 

Gastoptreden schrijversduo BOGAERTS op uw event?

Wenst u de auteurs te boeken voor een gastoptreden op uw eigen evenement of activiteit? Dat kan! We leggen het u graag haarfijn uit.

Meer informatie over Bogaerts op uw activiteit

© 2023 Steven Bogaerts & Willy Bogaerts

Facebook - Privacybeleid - Algemene voorwaarden